Naar de content
21 oktober 2022

Zichtbaarheid online optimaliseren

Een verpakking vertelt het verhaal van jouw merk en product. Via de verpakking communiceer je waar het merk voor staat en wat consumenten van het product kunnen verwachten. De verpakking draagt bij aan de merkbeleving van consumenten en is een essentieel onderdeel van de merkcommunicatie.

De uitstraling van het product is niet alleen in de fysieke winkels van belang. Tegenwoordig is online winkelen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het aantal consumenten dat ook online boodschappen doet blijft groeien. Consumenten gebruiken het online boodschappen doen niet alleen voor bestellen, maar ook vooral om te kijken wat de aanbiedingen zijn, boodschappenlijstjes te maken of informatie van een product op te zoeken.

Packshots

Voor de communicatie online zijn productafbeeldingen een absolute must. Maar liefst 93% van de consumenten geeft aan dat de productafbeelding essentieel is voor hun uiteindelijke aankoopbeslissing. Een packshot kan gemaakt worden door het bestaande product te fotograferen, een 3D render te maken of een combinatie te gebruiken van fotografie en digitaal artwork. De productafbeelding moet voldoen aan de GS1 eisen. Door te voldoen aan de GS1-eisen weet je dat de afbeelding bij elk gewenst verkoopplatform gebruikt kan worden.

Mobile Ready Hero Images

Een relatief nieuwe vorm van productafbeeldingen zijn de Mobile Ready Hero Images, ofwel Hero’s in het kort. Dit zijn geoptimaliseerde packshots voor kleine schermen, zoals mobiel en tablet. Bepaalde merkelementen of productkenmerken kunnen worden uitvergroot, zodat ze ook op klein scherm goed zichtbaar zijn. Door het weghalen van extra elementen zorg je ervoor dat consumenten in één oogopslag zien om welk merk, product, smaak en hoeveelheid het gaat.

Volkers kan je helpen bij de creatie van packshots en hero’s volgens GS1 richtlijnen. Zo voegen wij waarde toe aan jouw verhaal online.

Lees hier meer over onze studiowerkzaamheden.

Recente updates

Bekijk ook eens

Nutri-Score webinar Volkers

8 oktober 2023

Nutri-Score webinar

Je kunt er niet meer omheen, Nutri-Score. Vanaf 1 januari 2024 wordt de Nutri-Score ingevoerd als wettelijk aangewezen voedselkeuze logo...

Arla x Volkers samenwerking welkom

8 oktober 2023

Welkom Arla

Volkers is verheugd om Arla te verwelkomen als hun nieuwste klant en strategische partner. Arla, een toonaangevend zuivelbedrijf, heeft Volkers...

Nieuw kantoor Volkers Rotterdam

8 oktober 2023

Nieuwe vestiging in Rotterdam! 

Met trots kondigen wij de opening aan van onze nieuwe vestiging in Rotterdam! Deze uitbreiding markeert een belangrijke mijlpaal in...

Vertel en verpak het met Volkers

Wat is het verhaal van jouw merk?