Naar de content
21 oktober 2022

Zichtbaarheid online optimaliseren

Een verpakking vertelt het verhaal van jouw merk en product. Via de verpakking communiceer je waar het merk voor staat en wat consumenten van het product kunnen verwachten. De verpakking draagt bij aan de merkbeleving van consumenten en is een essentieel onderdeel van de merkcommunicatie.

De uitstraling van het product is niet alleen in de fysieke winkels van belang. Tegenwoordig is online winkelen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het aantal consumenten dat ook online boodschappen doet blijft groeien. Consumenten gebruiken het online boodschappen doen niet alleen voor bestellen, maar ook vooral om te kijken wat de aanbiedingen zijn, boodschappenlijstjes te maken of informatie van een product op te zoeken.

Packshots

Voor de communicatie online zijn productafbeeldingen een absolute must. Maar liefst 93% van de consumenten geeft aan dat de productafbeelding essentieel is voor hun uiteindelijke aankoopbeslissing. Een packshot kan gemaakt worden door het bestaande product te fotograferen, een 3D render te maken of een combinatie te gebruiken van fotografie en digitaal artwork. De productafbeelding moet voldoen aan de GS1 eisen. Door te voldoen aan de GS1-eisen weet je dat de afbeelding bij elk gewenst verkoopplatform gebruikt kan worden.

Mobile Ready Hero Images

Een relatief nieuwe vorm van productafbeeldingen zijn de Mobile Ready Hero Images, ofwel Hero’s in het kort. Dit zijn geoptimaliseerde packshots voor kleine schermen, zoals mobiel en tablet. Bepaalde merkelementen of productkenmerken kunnen worden uitvergroot, zodat ze ook op klein scherm goed zichtbaar zijn. Door het weghalen van extra elementen zorg je ervoor dat consumenten in één oogopslag zien om welk merk, product, smaak en hoeveelheid het gaat.

Volkers kan je helpen bij de creatie van packshots en hero’s volgens GS1 richtlijnen. Zo voegen wij waarde toe aan jouw verhaal online.

Lees hier meer over onze studiowerkzaamheden.

Recente updates

Bekijk ook eens

14 juli 2022

Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV)

De overheid heeft een vervolg gegeven aan het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Sinds 2022 geldt de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV)....

1 juli 2022

Nieuwe regels voor brood

Nieuwe wettelijke regels per 1 juli 2022 Voor de consument moet het duidelijker worden welk soort brood er echt in...

17 mei 2022

Krapte aan grondstoffen vereist aanpassen van verpakkingen

Krapte aan grondstoffen en forse prijsstijgingen De levensmiddelenindustrie kampt met schaarste en hoge prijzen van grondstoffen zoals o.a. koffie, granen, suiker...

Vertel en verpak het met Volkers

Wat is het verhaal van jouw merk?