Naar de content
1 juli 2022

Nieuwe regels voor brood

Nieuwe wettelijke regels per 1 juli 2022

Voor de consument moet het duidelijker worden welk soort brood er echt in het schap ligt. Het broodschap zal er wat namen en etiketten betreft dus anders uitzien.

Volgens de nieuwe regels moet bij elk brood duidelijk vermeld worden om welk
type brood het gaat. Wit, bruin of volkeren en vooral ook waar het van gemaakt is. De kleur van het brood is dus niet meer bepalend voor het type brood.
Een donker brood dat gemaakt is van bloem moet dus nu de benaming witbrood krijgen.

De nieuwe wet stelt niet alleen duidelijke eisen aan het vermelden van het soort brood maar ook aan de naamgeving van brood. Alleen granen die voldoende in het brood zitten, mogen ook in de naam genoemd worden. Tot slot is er een uitbreiding op het bekende heel of half brood. De luxere kleine broden heten voortaan midden brood of midden groot brood.

Wijziging benaming en declaratie verpakking

Met dit soort verplichte wijzigingen moet je snel en efficiënt kunnen schakelen. Op zoek naar het laatste artwork, tijdsdruk en schakelen met verschillende stakeholders. De kans op fouten in het proces is dus des te groter. Hoe blijf je dan toch in control, bespaar je tijd en voorkom je chaos en hogere kosten?

Artwork Connect is de verbindende factor die het verpakkingsproces stroomlijnt – van het eerste ontwerp tot en met de online-publicatie en uiteindelijke productie.

Recente updates

Bekijk ook eens

21 maart 2023

Consumententrends in de food detailhandel zorgen voor verandering

De consumentenvraag in de detailhandel van voedingsmiddelen is de afgelopen jaren sterk veranderd. In plaats van alleen maar te letten...

7 maart 2023

25 jaar lidmaatschap

Namens de branchevereniging KVGO kwam Dick Naafs mij persoonlijk feliciteren met mijn 25 jaar lidmaatschap.

23 februari 2023

De bekende streepjescode gaat verdwijnen

Een barcode op een product biedt voordelen voor de fabrikant, verkoper en consument. En toch wordt deze vervangen.

Vertel en verpak het met Volkers

Wat is het verhaal van jouw merk?