Naar de content
1 juli 2022

Nieuwe regels voor brood

Nieuwe wettelijke regels per 1 juli 2022

Voor de consument moet het duidelijker worden welk soort brood er echt in het schap ligt. Het broodschap zal er wat namen en etiketten betreft dus anders uitzien.

Volgens de nieuwe regels moet bij elk brood duidelijk vermeld worden om welk
type brood het gaat. Wit, bruin of volkeren en vooral ook waar het van gemaakt is. De kleur van het brood is dus niet meer bepalend voor het type brood.
Een donker brood dat gemaakt is van bloem moet dus nu de benaming witbrood krijgen.

De nieuwe wet stelt niet alleen duidelijke eisen aan het vermelden van het soort brood maar ook aan de naamgeving van brood. Alleen granen die voldoende in het brood zitten, mogen ook in de naam genoemd worden. Tot slot is er een uitbreiding op het bekende heel of half brood. De luxere kleine broden heten voortaan midden brood of midden groot brood.

Wijziging benaming en declaratie verpakking

Met dit soort verplichte wijzigingen moet je snel en efficiënt kunnen schakelen. Op zoek naar het laatste artwork, tijdsdruk en schakelen met verschillende stakeholders. De kans op fouten in het proces is dus des te groter. Hoe blijf je dan toch in control, bespaar je tijd en voorkom je chaos en hogere kosten?

Artwork Connect is de verbindende factor die het verpakkingsproces stroomlijnt – van het eerste ontwerp tot en met de online-publicatie en uiteindelijke productie.

Recente updates

Bekijk ook eens

Nutri-Score webinar Volkers

8 oktober 2023

Nutri-Score webinar

Je kunt er niet meer omheen, Nutri-Score. Vanaf 1 januari 2024 wordt de Nutri-Score ingevoerd als wettelijk aangewezen voedselkeuze logo...

Arla x Volkers samenwerking welkom

8 oktober 2023

Welkom Arla

Volkers is verheugd om Arla te verwelkomen als hun nieuwste klant en strategische partner. Arla, een toonaangevend zuivelbedrijf, heeft Volkers...

Nieuw kantoor Volkers Rotterdam

8 oktober 2023

Nieuwe vestiging in Rotterdam! 

Met trots kondigen wij de opening aan van onze nieuwe vestiging in Rotterdam! Deze uitbreiding markeert een belangrijke mijlpaal in...

Vertel en verpak het met Volkers

Wat is het verhaal van jouw merk?