To the content
10 November 2021

Flexo awards 2021

De viering van het 40-jarig bestaan van de EFTA-Benelux valt samen met de vierde editie van de EFTA-Benelux Flexo Awards. Reeds in de jaren 90 organiseerde onze vereniging voor het eerst een flexowedstrijd, waarvan de winnaars werden bekendgemaakt en geëxposeerd tijdens de Macropak beurs in Utrecht. Nadat de samenwerking met de Jaarbeurs stil viel, viel ook de wedstrijd stil. Maar een zichzelf respecterende branche heeft meetpunten nodig.

Een onafhankelijk gejureerde wedstrijd is voor veel organisaties een gewild evenement. Niet alleen als prestige-instrument voor individuele leden, maar ook als erkenning van professionaliteit, als ijkpunt van gestegen kwaliteit, en natuurlijk, niet te vergeten als collectieve etalage van excellente producten naar ‘’de markt”. Hierna volgt het juryrapport van de 2021-editie.

“De jury van de EFTA-Benelux Flexo Awards heeft een moeilijke, maar eervolle, taak gehad om de ruim 140 inzendingen te beoordelen. Het lijkt een cliché, maar de kwaliteit van de ingeleverde drukstalen was echt van een hoog niveau. Flexo ontwikkelt zich nog steeds!”. Dit was wat EFTA-Benelux voorzitter Roel Seele te horen kreeg tijdens de jurydag op het secretariaat in Den Haag.

De juryleden kregen drukstalen te zien voorzien van een codering, zodat ze niet wisten wie welk drukmonster had gemaakt. Mocht een jurylid beroepshalve met het drukmonster te maken hebben gehad, dan trok dit jurylid zich voor het monster terug. De onafhankelijkheid van de jury is van groot belang voor de waarde van de EFTA-Benelux Flexo Awards. De samenstelling van de jury stond overigens ook garant voor de nodige vakkennis. De juryvoorzitter Jan Duffhues (ex-Mars) had de beschikking over Lotte Krekels (Packaging Manager van Carrefour Belgium), Sandra Schorn (Print Development Specialist van Friesland Campina), Rick Volkers (Directeur Volkers B.V.) en Patrick de Grande (Eigenaar Quatre Mains).

“Ik ben heel blij met de samenstelling van de jury”, aldus Seele, “het is een goede mix tussen vrouwen, mannen en afgevaardigden uit de Benelux”.

Van links naar rechts: Jan Duffhues, Sandra Schorn, Rick Volkers,
Patrick de Grande, Lotte Krekels.

Bron: EFTA-Benelux: 40 jaar druk met flexo

Recent updates

View other news

7 March 2023

25 years of membership

On behalf of the trade association KVGO, Dick Naafs came to congratulate me personally on my 25 years of membership.

23 February 2023

The barcode as we know it is going to disappear

The use of barcodes on products offers several advantages for the manufacturer, seller and consumer. The 2D barcode will replace...

V-label new logo's

2 February 2023

New logo’s for vegetarian and vegan

At the start of 2023 V-label announced that the vegetarian and vegan logo will be adapted. Both labels have gotten...

Wrap it in a story with Volkers

What's the story of your packaging?